Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] SkyBlock - pomysł dobry czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey ludziska mam do Was trzy pytania, które mnie nurtują. Od razu mówię, że hejty typu "I tak serwer nie wypali" bądź "I tak padnie po tygodniu" podziękuję. Staram się by było jak najlepiej, pracuję sam i nie mam niestety wiedzy co dany gracz lubi.

Moje pytania:

1. Co jeszcze sądzicie o SkyBlocku, czy wgl jest sens "istnienia" tego typu, czy przepadł już gdzieś lub może "przejął" go inny typ?

2. Co myślicie o serwerze dosyć podobnym do skyBlocka, ale... Zaczynamy grę blisko 250 klocka (jak najbliżej końca) i możemy się budować lecz tylko w dół i na boki. Myślę, że jest to dosyć trudniejsza gra, gdyż spaść można bardzo łatwo. Oczywiście nie wspominam już o dodatkach lecz zależy mi głównie co sądzicie o tym fragmencie tzn; zaczynamy na poziomie jak najwyższym

3. Co sądzicie o wersji 1.5.2?

Temat ma na celu informacje dla mnie, a dla Was dodatkowy post i tzw. "Like".

Pozdrawiam.

EDIT:

Dodano pytanie #3

Opublikowano

Lubie grac na SkyBlock i sporo ludzi grywa na tego typu serwerach czyli jeszcze sie nie znudził. Ja nie jestem zwolennikiem budowania w dol bo ciemno i wgl. Wole na powierzchni i w gore. 

Opublikowano

Powiem tak. Serwer by wypalił, gdyby były jakieś innowacje np.ta co mówisz lub np.kupowanie receptur. Wersja 1.5.2 ? W jakich czasach żyjesz ? (to nie miała być obraza) Oczywiście, że 1.7.5, gdyż nie będą zmieniać tylko, po to, by zagrać na jednym z tysiąca serwerów. Bardzo się uciesze jeśli projekt wystartuję. Oferuję też pomoc lub ewentualnie pomysły.

Opublikowano

Lubie grac na SkyBlock i sporo ludzi grywa na tego typu serwerach czyli jeszcze sie nie znudził. Ja nie jestem zwolennikiem budowania w dol bo ciemno i wgl. Wole na powierzchni i w gore. 

2 odpowiedzi na 3 pytania to też dobrze ;D Ale like masz ;)

Powiem tak. Serwer by wypalił, gdyby były jakieś innowacje np.ta co mówisz lub np.kupowanie receptur. Wersja 1.5.2 ? W jakich czasach żyjesz ? (to nie miała być obraza) Oczywiście, że 1.7.5, gdyż nie będą zmieniać tylko, po to, by zagrać na jednym z tysiąca serwerów. Bardzo się uciesze jeśli projekt wystartuję. Oferuję też pomoc lub ewentualnie pomysły.

A co sądzisz o pytaniu 2.

Opublikowano

Myślę, że pomysł fajny. Tylko co do ekonomii to może wprowadzić coś nowego np.walutę jako szmaragdy. Stare sklepy i waluty są nudne.

Opublikowano

Myślę, że pomysł fajny. Tylko co do ekonomii to może wprowadzić coś nowego np.walutę jako szmaragdy. Stare sklepy i waluty są nudne.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Wolał bym klasyczne stare PSVMC. ale jako skyblock ;d

Rozumiem, jednak teraz mało jaki dobry serwer ma szansę na wybicie jeśli nie ma czegoś nowego co by chcieli zobaczyć gracze.

Opublikowano

1. Moim zdaniem już jest dużo skyblok'ow.

2. Moim zdaniem dobry pomysł lepiej mieć swój pomysł i go rozwijać.

3. Nie ma sprintu jest zabawa!.

#---

#

# Drake MpcForum!

#

#---

Opublikowano

1. Moim zdaniem już jest dużo skyblok'ow.

2. Moim zdaniem dobry pomysł lepiej mieć swój pomysł i go rozwijać.

3. Nie ma sprintu jest zabawa!.

Jest dużo, ale czemu nie miałoby być jednego więcej? Powiedz mi jeszcze, bo 3 odpowiedzi zbytnio nie rozumiem :D

Opublikowano

Jest dużo, ale czemu nie miałoby być jednego więcej? Powiedz mi jeszcze, bo 3 odpowiedzi zbytnio nie rozumiem :D

w 1.7.2 dodali better sprint (Jakoś tak) a w 1.5.2 nie ma tego co daje + pvp jest normalne.

Jaki napisał BestMagik też trochę ma racje ,może daj wersje 1.6.4 ?

#---

#

# Drake MpcForum!

#

#---

Opublikowano

1.SkyBlock jak widzę to jest popularnym typem i dużo osób gra

2.Typ jest dobry bo nowy xD:D ale jeszcze coś mógłbyś dodać chociaż dla utrudnienia gry 

Opublikowano

1.SkyBlock jak widzę to jest popularnym typem i dużo osób gra

2.Typ jest dobry bo nowy xD:D ale jeszcze coś mógłbyś dodać chociaż dla utrudnienia gry 

Jakieś propozycje?

Opublikowano

Polecam SkyBlock, ponieważ gra na nich dużo osób.

Nie rób, że w dół się kopie tylko normalnie..

Dodaj jakieś pluginy ułatwiające, typu:

- TreeApticator ( czy jakoś tak ) - samo ścina drzewo, jak utniesz na dole,

- Challenges - specjalne challenge pod komenda /challenges - są różne chellenge - za wykonanie dostajesz jakiś item.

Zrób sam projekt wyspy, itemki w skrzynkach sam, oryginalny spawn i wgl, bo to się ceni - według mnie :)

Dorób też rangi typu: -VIP, -SVIP.

Ja osobiście na takim serwerze bym zagrał :)

Zrób wersję 1.7.2/1.7.4 :D

Liczę na lajka ^^

Opublikowano

Fajnie by było jakby zamiast tych walut pod komendą /money dać np Szmaragdy albo Złoto, nie widziałem nigdzie tego. A taka waluta "prawdziwa" może zachęcić do gry. Jeżeli na serwerze SkyBlock jest coś unikatowego to gracze na pewno będą na serwerze cały czas 

moja propozycja

-dodać blok który tworzy stone/cobel wokół siebie, oczywiście nie byłby on taki łatwy do stworzenia, jednak wtedy redstone nie będzie tak potrzebny dlatego proponuję crafting z dodatkiem bloku redstona

-waluta  szmaragd/złoto lub sam coś wymyśl ^^

+propozycje MadixxD są bardzo trafne 

"- TreeApticator ( czy jakoś tak ) - samo ścina drzewo, jak utniesz na dole,

- Challenges - specjalne challenge pod komenda /challenges - są różne chellenge - za wykonanie dostajesz jakiś item." +tym itemem mógłby być redstone :D

ev439f.jpg

Opublikowano

Okey czyli według Was powinna być waluta "itemowa". Teraz jednak pytanie: Czy odpowiada Wam by do kupienia było tylko itemy, których się nie da zdobyć? Tzn. ziemie, piasek itd. tak by było trudniej ;)

Opublikowano

«ραη∂α муѕℓι»

To,zależy od graczy czy im spodoba się serwer czy nie.

Zawsze można spróbować z czymś autorskim wypalić.

«ραη∂α zαкση¢zуℓα муѕℓє¢»

«ραη∂α ℓυвι נєѕ¢ вαмвυѕу αℓє ι тєz zвιєяα¢ ρℓυѕу»

Opublikowano

1. Skyblock jest zawsze spoko, jeżeli dodasz auto eventy do serwera to jeszcze lepiej
2.trudniejsza gra to lepsza gra przynajmniej się nie znudzisz mogę dać porę dobrych pomysłów na utrudnienie gry.
3.wersja 1.5.2 trochę stara może tak na wersję 1.6.4?

ps OtherDrops nie wiem czy się bardzo opłaca lepiej jest zarabiać i kupować bo to ciekawsze i trudniejsze zajęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...